teknolojiuzmani
FD Üye
Lahmacun Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet domates veya 1 çay bardağı domates sos
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates + biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Lahmacun Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı için soğan ve biberler rondodan geçirilir.
- Maydanoz ve kullanacaksanız domates küçük küçük doğranır. Kenara alınır.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine ilk yufka serilir.
- Kenarları tepsiden aşağı sarkıtılır.
- Ortasına yufka sosu sürülür.
- İkinci yufka ilk yufkanın üzerine içeri konur tekrar sos sürülür.
- Üçüncü yufka da aynı şekilde serilir ve sos sürülür.
- En son kenarlardan sarkan ilk yufka ile üzeri zarf gibi kapatılır.
- Kalan sos dökülür.
- Kıymalı harcın tüm malzemesi çiğ şekilde iyice harmanlanır.
- Yufkanın üzerine eşit şekilde yayılır.
- Bu şekilde düz olarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreğin altı kızarana kadar kontrollü şekilde pişirilir.
- Daha sonra fırından alınan börek sıcakken rulo şeklinde sarılır ve dilim dilim kesilerek servis edilir.