Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacun Böreği

Lahmacun Böreği
0
66

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
lahmacun-boregi.jpg

Lahmacun Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet taze yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
İç harcı için;
  • 400 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük soğan (Soğanlarınız küçükse 2 adet koyabilirsiniz)
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kara biber
  • Kırmızı toz biber

Lahmacun Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz zerzevatları robottan geçirip kıymamıza ek ediyoruz tuz sıvı yağ salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Sosu için; sıvı yağ, süt, yumurta ve yoğurdu uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz 1 adet yufkamızı tepsinin kenarlarından sarkacak biçimde seriyoruz.
  4. Sosumuzdan yufkanın üzerine gezdiriyoruz daha sonra her katına sosumuzdan sürerek başka yufkaları büzüştürerek tepsimize yerleştiriyoruz.
  5. Artan sosu en üst kata dökerek dışta bıraktığımız yufkanın kenarlarını içe gerçek katlayıp kıymalı harcımızı yufkanın üzerine döküp, her yerini kapatacak formda.
  6. 180 derece fırında üzeri pişene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan böreği 4-5 dk dinlendirdikten sonra rulo formunda katlıyoruz dilimleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????????.
Lahmacun Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lahmacun Böreği Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka300 gram kıyma1 adet büyük uzunluk soğan3 adet yeşil sivri biber2 adet kırmızı kapya biber2 adet domates1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı sıvı yağYarım demet maydanozTuz, pulbiber, isot, kimyon Sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Lahmacun Böreği Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka250 gram yarım yağlı kıyma1 adet kabukları soyulmamış orta uzunluk domates1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet kapya biberYarım çay bardağı sıvı yağ1yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 tutam maydanozTuzKarabiberAcı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Lahmacun Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka Yufkayı ıslatmak için; 1 çay bardağı süt1 adet yumurta1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ İç harç için; 300 gram kıyma3 adet yeşil biber1 adet kırmızı kapya biber1 adet soğan1 adet domates veya 1 çay bardağı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Tereyağlı Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufkaTuzsuz lor peynirKahvaltılık peynirKaşar peyniriMaydanoz Sosu için; 1 adet yumurta1 çay bardağı süt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı maden suyu Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı tereyağı Tereyağlı Tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Materyaller 5 adet yufka1.5 su bardağı yoğurt3 adet yumurta1 şişe soda1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı su İçi İçin; 300 gram peynir1 tutam maydanoz Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak yumurta, yoğurt, soda, sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt