Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacun Börek

Lahmacun Börek
0
23

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Lahmacun Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
İçi için;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Baharatlar
Sos için;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Lahmacun Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak iç gerecini hazırlıyoruz. Bunun için pide içi hazırlar üzere materyalleri robottan çekip yahut bıçakla doğrayarak kıymaya ekliyoruz. Tuz yağ ve baharatlarını ekleyip, harmanlıyoruz.
  2. Başka bir kasede sos materyallerini çırpıyoruz.
  3. Yufkanın birini yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz. Sosu her yerine sürüp, yufkanın sarkan kenarlarını içe katlıyoruz. Öbür iki yufkayıda tıpkı formda ortalarına çokça sos sürüp, tamamlıyoruz.
  4. İç harcımızı eşit halde yufkanın üzerine eşit formda yayıyoruz. Evvelce işittiğimiz 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen böreğimizi birinci sıcağı çıkınca geniş kısmından rulo halinde sarıyoruz. Hafif soğuduğu da dilimlere ayırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Lahmacun Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt