Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet)

Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet)
0
81

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet taze yufka
İç harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapta biber (yazdan yaptığım rondoda çekilmiş domates,biber,kapya biber karışımı kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 fiske karabiber ve nane
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
Gözlemeleri yağlamak için
  • 2 kibrit kutusu kadar tereyağ

Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını pişirmekle başlayalım(çiğ den yapılıyor fakat ben iç harcını kavurup yapıyorum daha lezzetli ve âlâ pişmiş oluyor tercih sizin)
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  3. Üzerine kıymayı ek edelim kıyma rengi yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  4. İnce doğranmış sarımsağı ve rondoda çekilmiş başka materyalleri ,salçayı ,baharatları ek edelim güzelce karıştırıp ocaktan alalım.
  5. Yufkayı tezgaha serelim.
  6. Karşılıklı uçları ortaya katlayıp dikdörtgen hali verelim.
  7. Ortaya iç materyalinden alalım kaşıkla dağıtalım,şimdi yan kanatları ortada birleştirip kare formu verelim ben elektrikli sac da pişirdim.
  8. Aynı süreci tavada da yapabiliriz.
  9. İki taraflı çevirerek iki yüzünü de kızartalım.
  10. Sıcakken tereyağ sürelim mis üzere lahmacun gözlemelerimiz servise hazırdır.Afiyet olsun ☺️.
Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Evde Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler 300 gram dana kıyma3 adet kuru soğan3 adet domates3 adet yeşil biber1 adet kırmızı kapya biber20 kısım maydanoz1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Lahmacun Tanımı İçin Gereçler 1 adet yeşil biber1 adet kırmızıbiber1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet domates1 tutam maydanoz1 yemek kaşığı salça500gr kıymaPul biberKarabiber Hamuru için; 4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı su Lahmacun Tanımı Yapılışı Lahmacunumuzun iç harcını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Pratik Fındık Lahmacun Tanımı İçin Materyaller 6 yufkaYarım kilo kıyma3 tane sivri biber2 tane kapya biber1 adet soğan2 adet domatesMaydanoz1 yemek kaşığı salçaTuz karabiber kırmızı biber Pratik Fındık Lahmacun Tanımı Yapılışı İç harcı için; biber soğan ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Fırında Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı oda ısısında su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un ( 5 su bardağı un da kâfi oluyor tabi sizin ölçülerinize göre) İç harcı için; Yarım kg yağlı kıyma2 adet kuru soğan1 demetten az maydanoz1 adet büyük uzunluk kırmızı biberİki adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık süt1 paket kuru maya4 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker4,5/5 su bardağı un Lahmacunun iç harcı: 500 gram kıyma2 adet kuru soğan2 adet kırmızı kapya biber3 adet yeşil biber1/3 demet maydanoz1/1,5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt