Lahmacun İçi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kıyma
- 3 orta uzunluk soğan
- 2 küçük domates
- 2 biber
- Yarım demet maydanoz
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber az birsey kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Lahmacun İçi Tanımı Yapılışı
- Uygun bir kaba kıymamızı alalım.
- Soğanları ve sarımsağı robottan uygunca çekelim
- Daha sonra domates biber ve maydanozu da robottan çekip kıyma ve soğana ekleyelim.
- Salça ,baharat ,tuz ve sıvı yağ eklenip elimizle harcı yoğuralım.
- Ben bu halde lahmacun içimi hazırlayıp dışarıya ekmek fırını yada lokantaya gönderip lahmacun yaptırıyorum isteyen meskende kendi hamuruyla olağan fırında da pişirebilir.