Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun İçi

Lahmacun İçi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
lahmacun-ici.jpg

Lahmacun İçi Tanımı İçin Materyaller

  • 750 gram kıyma
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 orta uzunluk domates
  • 4 yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı isot
  • 2 yemek kaşığı tuz

Lahmacun İçi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel soğanları doğrayıcıdan geçirin ve çıkan suyunu atın. Tüm gereçleri karıştıracağınız kabınıza alın.
  2. Yeşil biber, kapya biber, sarımsak ve maydanozu da birlikte doğrayıcıdan geçirin. Bu gereçleri de ufalttığınız soğanların üstüne ekleyin.
  3. Sonra domatesleri koyun doğrayıcıya ve onları da ufaltıp başka gereçlere ekleyin.
  4. En son kaptaki karışımımıza tuz, isot, karabiber, zeytinyağ/ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını katıp uygunca karıştırıp, kıymamızı ekleyelim.. Afiyetle yiyiniz efendim .
Not: Ben karışımı yeterlice karıştırdıktan sonra ağzını streç sinemayla kapatıp 30-40 dk buzdolabında biraz dinlendiriyorum, size de öneririm ….

Lahmacun İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt