teknolojiuzmani
FD Üye
Lahmacun İçi Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram kıyma
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 3 orta uzunluk domates
- 4 yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- 1 kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı isot
- 2 yemek kaşığı tuz
Lahmacun İçi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel soğanları doğrayıcıdan geçirin ve çıkan suyunu atın. Tüm gereçleri karıştıracağınız kabınıza alın.
- Yeşil biber, kapya biber, sarımsak ve maydanozu da birlikte doğrayıcıdan geçirin. Bu gereçleri de ufalttığınız soğanların üstüne ekleyin.
- Sonra domatesleri koyun doğrayıcıya ve onları da ufaltıp başka gereçlere ekleyin.
- En son kaptaki karışımımıza tuz, isot, karabiber, zeytinyağ/ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını katıp uygunca karıştırıp, kıymamızı ekleyelim.. Afiyetle yiyiniz efendim .
Lahmacun İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı