teknolojiuzmani
FD Üye

Lahmacun (Mayasız Hamurdan, İç Harcı Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ( mayasız hamur);
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz ( miktar vermiyorum, herkes damak tadına göre eklesin)
İç malzemesi;
- 1 kg kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu kaşık biber salçası
- 1 dolu kaşık domates salçası
- 3-4 tane orta boy soğan
- 2 tane kapya
- 4 tane yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu konserve domates( 250 gr)
- Veya 3-4 adet taze ince doğranmış domates
- Tuz, karabiber
- Acı sevenler için pul biber
Lahmacun (Mayasız Hamurdan, İç Harcı Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yavaş yavaş un ilave ederek. Kulak memesi kıvamında bir hamur yaptım.
- Ben maydanoz hariç bütün malzemeleri rondodan geçirip kıymaya ekledim.
- Maydanozu küçük küçük bıçakla doğrayıp ilave ettim ve 5 dk kadar yoğurdum.
- Ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladım. ( tam 28 adet cıktı)
- Daha sonra sırayla bezeleri açıp iç malzemeyi hamura yayıp silexte pişirdim.
- Aynı şekilde tavada ( kapağı kapalı olacak) veya fırında pişirilebilir. ( fırının en yüksek ayarında).
Lahmacun (Mayasız Hamurdan, İç Harcı Muhteşem) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı