Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun (Pratik,Tavada)

Lahmacun (Pratik,Tavada)
0
18

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4,5/5 su bardağı un
Lahmacunun iç harcı:
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/1,5 yemek kaşığı biber/domates salçası
  • 1 çay bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
  • Karabiber

Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle gerekli kadar unu kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve mayanızı koyun.
  2. Ilık su ve ılık sütünüzü yavaş yavaş ekleyerek hamuru toplayarak yoğurun. Tuz ve şekeri ilave edin.
  3. Hamur toplanana kadar azar azar un ekleyin.
  4. Hamurun üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Harç hazırlanması:Tüm malzemeleri (kıyma dışında) mixer/blenderdan geçirin.
  6. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve tekrar yoğurun.
  7. Küçük bezelere ayırın ve üzerini örtün.
  8. Merdane yardımıyla tava ölçüsünde hamuru açın.
  9. Üzerine kıyma harcını sürün.
  10. Lahmacunu tavaya bırakın (unlanmış salata tahtasının üzerine alın ve o şekilde kaydırarak tavaya bırakın, daha kolay olur).
  11. Tavanın kapağı kapalı şekilde, ocağın en büyük gözünde en kısıkta 5 dk pişirin.
  12. Pişirdiklerinizi ayrı bir yerde üst üste alın ve üzerini örtün (böylelikle sertliği gidecek ve yumuşacık olacaklar).
Afiyet olsun!.

Lahmacun (Pratik,Tavada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,106Kullanıcılar
kenansverSon üye
Üst Alt