Lahmacun Sevenler Bu Tarifi Mutlaka Denemelisiniz İçin Malzemeler
- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy kırmızı kapya biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yada 2.5 su bardağı un ( kontrollü )
- Maydanoz ,limon ,sumak, kırmızı kuru soğan siz dilediğiniz şekilde ekleyebilirsiniz
Lahmacun Sevenler Bu Tarifi Mutlaka Denemelisiniz Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamuru yoğurarak mayalanması için bir kenara alın.
- İç harcı hazırlayalım. Tüm malzemeleri bir robottan çekin kıymaya ilave edin, baharatlar ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun, bir kenara alın.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve servis tabağı büyüklüğünde tezgahta oklava veya merdane yardımıyla açın.
- Harcınızdan üzerine bir kaşık yardımıyla incecik yayın.
- Ben ocakta iki kapaklı bir tavada orta hararetli bir ateşte pişirdim. Aslında marketlerde satılan balık tavası diye geçiyor ama ben sadece lahmacun yapmak için kullanıyorum.
- Tavaya lahmacunu oklava yardımıyla aktarın. Kapağını kapatın burası çok önemli mutlaka kapak kapalı olması lazım.
- Çok çabuk pişiyor kontrollü pişirin başından ayrılmayın servis yaparken maydanoz,limon, sumak ve yanında ayran çok yakışıyor .Deneyecek olan herkese kolay gelsin .