Resimli lahmacun tarifi
Lahmacun nasıl yapılır
gerekli malzemeler
Uc bucuk su bardağı un
2 cay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yeteri kadar su
İc harcı icin
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet domates
2 adet biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
4 yemek kaşığı zeytin yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
imageslahmacuntarifiresimli5ad4484238dc7
Yapılışı
Derince bir yoğurma kabının icine unu, kuru mayayı ve tuzu serpin ve elinizle harmanlayın
Yeteri kadar su ekleyerek 10 dakika boyunca yoğurun ve dinlenmesi, mayalanması icin uzeri temiz havlu ile kapalı şekilde kenara kaldırın
Bu arada lahmacunun ic harcının hazırlayın
Bir kabın icine kup kup doğranmış kuru soğan ve domatesi, ince ince doğranmış maydanoz ve biberleri koyun
Uzerine kıyma, salcalar ve zeytinyağını koyup elinizle iyice karıştırın
Dinlenmiş olan lahmacun hamurunu 10 parcaya bolun ve elinizle cekiştirerek ince uzun lahmacun pideleri elde edin
Her bir bezenin ortasına, hazırladığınız lahmacun harcından dokup, hamurun kenarlarını parmaklarınızla cekerek yukseltin
Her bir lahmacunu, teflon tavaya cok az yağ dokerek uzerine tencere kapağı kapatıp kısık ateşte iyice pişirin
Dilerseniz tava yerine onceden ısıtılmış 180 derecelik fırına da verip pişirebilirsiniz
Lahmacun nasıl yapılır
gerekli malzemeler
Uc bucuk su bardağı un
2 cay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yeteri kadar su
İc harcı icin
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet domates
2 adet biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
4 yemek kaşığı zeytin yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
imageslahmacuntarifiresimli5ad4484238dc7
Yapılışı
Derince bir yoğurma kabının icine unu, kuru mayayı ve tuzu serpin ve elinizle harmanlayın
Yeteri kadar su ekleyerek 10 dakika boyunca yoğurun ve dinlenmesi, mayalanması icin uzeri temiz havlu ile kapalı şekilde kenara kaldırın
Bu arada lahmacunun ic harcının hazırlayın
Bir kabın icine kup kup doğranmış kuru soğan ve domatesi, ince ince doğranmış maydanoz ve biberleri koyun
Uzerine kıyma, salcalar ve zeytinyağını koyup elinizle iyice karıştırın
Dinlenmiş olan lahmacun hamurunu 10 parcaya bolun ve elinizle cekiştirerek ince uzun lahmacun pideleri elde edin
Her bir bezenin ortasına, hazırladığınız lahmacun harcından dokup, hamurun kenarlarını parmaklarınızla cekerek yukseltin
Her bir lahmacunu, teflon tavaya cok az yağ dokerek uzerine tencere kapağı kapatıp kısık ateşte iyice pişirin
Dilerseniz tava yerine onceden ısıtılmış 180 derecelik fırına da verip pişirebilirsiniz