Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 5-6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 200 gram kıyma
- Sarımsak
- 1 demet maydanoz
- Domates sosu yahut rendelenmiş domates
- Yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak iç harcı hazırlayalım. Soğanı ve sarımsağı robottan çekip kıymaya ekleyelim
- Akabinde ince kıyılmış maydanozları ek edip domates sosu yahut domatesi rendeden geçirip tuz ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Domates sosu ve soğan ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor dilerseniz onları daha fazla ölçüde kullanabilirsiniz.
- Harcın üzerini streçleyip dolaba kaldıralım bu ortada hamuru hazırlayalım.
- Hamur için su ve sütü ılıtalım içine şeker ve tuzu ekleyip azar azar unu ek edip yoğuralım.
- Hamuru da yaklaşık 20 dakika kadar beklemeye alalım.
- Dinlenen hamuru ortadan ikiye bölüp daha sonra minik bezeler halinde tekrar bölelim.
- Merdane ile açıp harcı sürelim ve fırına verelim.
- Isıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 7- 8 dakikada pişiyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.