Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lahmacun-tarifi.jpg

Lahmacun Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
İç harcı için:
  • 2 adet büyük uzunluk soğan
  • 200 gram kıyma
  • Sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Domates sosu yahut rendelenmiş domates
  • Yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Lahmacun Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak iç harcı hazırlayalım. Soğanı ve sarımsağı robottan çekip kıymaya ekleyelim
  2. Akabinde ince kıyılmış maydanozları ek edip domates sosu yahut domatesi rendeden geçirip tuz ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
  3. Domates sosu ve soğan ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor dilerseniz onları daha fazla ölçüde kullanabilirsiniz.
  4. Harcın üzerini streçleyip dolaba kaldıralım bu ortada hamuru hazırlayalım.
  5. Hamur için su ve sütü ılıtalım içine şeker ve tuzu ekleyip azar azar unu ek edip yoğuralım.
  6. Hamuru da yaklaşık 20 dakika kadar beklemeye alalım.
  7. Dinlenen hamuru ortadan ikiye bölüp daha sonra minik bezeler halinde tekrar bölelim.
  8. Merdane ile açıp harcı sürelim ve fırına verelim.
  9. Isıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 7- 8 dakikada pişiyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt