
Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 su bardak un
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1/2 (yarım) çay bardağı ılık süt
- 1 su bardak ılık su
- 200 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil çarliston biber
- 4 adet arpacık soğan
- 1 adet küçük beyaz soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 50 gram maydanoz (bir tutam)
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kabın içerisine un tuz ve mayayı ekleyin.
- Üzerine süt ekleyin suyu azar azar ekleyerek hamur kıvamına getirin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp sıcak biryerde yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- İç harcı için kıyma hariç tüm gereçleri doğrayıp rondodan geçirin.
- Uygunca ezilmiş olan harç gerecimizi kıymanın içine ekleyip karıştırın,elinizle yoğurabilirsiniz. Domatesiniz sulu değil ise içerisine biraz yağ ya da çok az su ekleyebilirsiniz.
- Mayalanan hamurunuzdan küçük bezeler yaparak merdane yardımıyla hamurumuzu açıyoruz. Yemek tabağı boyutunda olabilir. İstediğiniz şekili de verebilirsiniz.
- Açtıktan sonra üzerine iç harcını ekleyip, evvelce ısıtılmış fırına 180derecede fırının alt tabanında pişiriyoruz. Afiyet olsun.