Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi
0
14

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
lahmacun-tarifi.jpg

Lahmacun Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 2 su bardak un
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardak ılık su
İç harcı için;
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 4 adet arpacık soğan
  • 1 adet küçük beyaz soğan
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 50 gram maydanoz (bir tutam)

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin bir kabın içerisine un tuz ve mayayı ekleyin.
  2. Üzerine süt ekleyin suyu azar azar ekleyerek hamur kıvamına getirin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp sıcak biryerde yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  3. İç harcı için kıyma hariç tüm gereçleri doğrayıp rondodan geçirin.
  4. Uygunca ezilmiş olan harç gerecimizi kıymanın içine ekleyip karıştırın,elinizle yoğurabilirsiniz. Domatesiniz sulu değil ise içerisine biraz yağ ya da çok az su ekleyebilirsiniz.
  5. Mayalanan hamurunuzdan küçük bezeler yaparak merdane yardımıyla hamurumuzu açıyoruz. Yemek tabağı boyutunda olabilir. İstediğiniz şekili de verebilirsiniz.
  6. Açtıktan sonra üzerine iç harcını ekleyip, evvelce ısıtılmış fırına 180derecede fırının alt tabanında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,446Mesajlar
30,230Kullanıcılar
Frkn23Son üye
Üst Alt