Lahmacun Tarifi İcin Malzemeler Hamuru İcin ;
*1 kg un
*2 kuru toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*500 ml ılık sut
*1, 5 cay bardağı sıvıyağ
*Tuz
İci İcin ;
*500 gram kıyma eti (daha azda kullanabilirsiniz)
*3 kuru soğan
*6 diş sarımsak
*1, 5 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 kase maydanoz
*2 yemek kaşığı baharat karışımı (7 turlu baharat)
*Tuz
*500 ml sulandırılmış domates sosu (sade)
*Pul biber
*2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
*2 sivribiber
*1 kırmızı acı biber
Acmak İcin ; Un
İsteye Bağlı ; Piştikten sonra sıcak iken tereyağı surebilirsiniz, ben kullanmadım
Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin gerekli tum malzemeler uygun bir kabta iyice yoğurulurMayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur eşit buyuklukte bezeler yapılır ve ustu ortulerek tekrar mayalanmaya (1015 dakika ) bırakılır(Ben 24 beze yaptım ama acmak istediğiniz buyukluğune gore değişir)
*İci İcin ; Uygun bir kaba kıyma eti katılır
*Robottan gecirilmiş Soğan, biber ve maydanoz eklenir
*Sarımsak rendelenerek ilave edilir
*İci icin gerekli diğer malzemeler eklenerek tuzu kontrol edilir
*Bezeler tek tek acılır, acılan hamurun uzerinden catal gezdirilir (batırılır)baloncukların oluşmaması icin
*Acılan hamura ic harcı surulur ve pişmeye bırakılır
(Ben fırında pişirmediğim icin derece ayarını yazmadım, lahmacun makinesi diye gecen ama tost makinesine benzer, derin olan makinede pişirdim
DENEYECEKLERE Afiyet olsun
*1 kg un
*2 kuru toz maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*500 ml ılık sut
*1, 5 cay bardağı sıvıyağ
*Tuz
İci İcin ;
*500 gram kıyma eti (daha azda kullanabilirsiniz)
*3 kuru soğan
*6 diş sarımsak
*1, 5 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 kase maydanoz
*2 yemek kaşığı baharat karışımı (7 turlu baharat)
*Tuz
*500 ml sulandırılmış domates sosu (sade)
*Pul biber
*2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
*2 sivribiber
*1 kırmızı acı biber
Acmak İcin ; Un
İsteye Bağlı ; Piştikten sonra sıcak iken tereyağı surebilirsiniz, ben kullanmadım
Lahmacun Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin gerekli tum malzemeler uygun bir kabta iyice yoğurulurMayalanmaya bırakılır
*Mayalanan hamur eşit buyuklukte bezeler yapılır ve ustu ortulerek tekrar mayalanmaya (1015 dakika ) bırakılır(Ben 24 beze yaptım ama acmak istediğiniz buyukluğune gore değişir)
*İci İcin ; Uygun bir kaba kıyma eti katılır
*Robottan gecirilmiş Soğan, biber ve maydanoz eklenir
*Sarımsak rendelenerek ilave edilir
*İci icin gerekli diğer malzemeler eklenerek tuzu kontrol edilir
*Bezeler tek tek acılır, acılan hamurun uzerinden catal gezdirilir (batırılır)baloncukların oluşmaması icin
*Acılan hamura ic harcı surulur ve pişmeye bırakılır
(Ben fırında pişirmediğim icin derece ayarını yazmadım, lahmacun makinesi diye gecen ama tost makinesine benzer, derin olan makinede pişirdim
DENEYECEKLERE Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.