Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lahmacun-9.jpg

Lahmacun Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 580 ml su
  • 30 gram maya
Kıyma harcı için;
  • 450 gram yağlı dana kıyma
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 tane domates rendesi
  • 1 tane büyük paprika biberi rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz karabiber kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı domates sosu

Lahmacun Tanımı Yapılışı

  1. Hamurun tüp materyallerini yoğurma makinesinde alıyoruz ve sert bir hamur yoğuruyoruz 3 dakika kadar ve 45 dakika mayalanmasına bırakıyoruz.
  2. Kıyma harcı için; 450 gram yağlı dana kıyma, soğan ,paprika ,biber ,domates ve domates sosu ,tuz ,karabiber kırmızı toz biber ve suyu koyuyoruz hepsini hoş bir halde karıştırın ve yarım çay bardağı su ekleyin .
  3. Buz dolabına koyun yapana kadar lahmacunu.
  4. Mayalanmış hamuru beze alıyoruz istediniz büyüklüğünde ben yumurtadan biraz daha büyük aldım benim silex im büyük zira.
  5. Tabak büyüklüğünde açıp merdane yardımı ile iç harcını bir kaşık ole yayın ve pişirin.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt