Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant yahut yaş maya
- 700 gram un (yaklaşık 6-6, 5 su bardağı)
- 400 gram orta yağlı dana kıyma
- 3 adet büyük çarliston biber (çok ince kıyılmış)
- 2 adet soğan (çok ince kıyılmış)
- 2 avuç dolusu maydanoz (çok ince kıyılmış)
- 1 türk fincanı sıvı yağ
- 2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 2-3 diş sarımsak (rendenin ince tarafında rendelenmiş)
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber yahut pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamuru hazırlıyoruz. Sırası ile tüm gereçleri koyup en son ununu ekliyoruz. Hamur dinlenirken kıyma harcını hazırlayalım.
- Kıyma harcı için tekrar sırası ile tüm materyalleri ekliyoruz. Soğan, sarımsak, biber, maydanoz ve domates olabildiğinde küçük olacak (Robotta çekiyorum)
- Açtığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş halde iki tepsi olarak hazırlayın (Çok süratli pişiği için yedekte tepsi hazırlayın. Fırın boş beklemesin)
- Tepsiye koyduktan sonra hamurların üzerine 1-2 yemek kaşığı iç harcı ekleyin. İç harcı kaşık yardımı ile boşluk kalmayacak halde yayın.
- Benim hamurundan 20 tane beze çıktı. Hamurları açıp kenara dizebilirsiniz. Her tepsi de 4 yada 5 tane olacak dizerek 180-200derecelik fırında en fazla 10 dakika kadar pişirin. Deneyenleri yoruma bekliyorum, afiyet olsun.