Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacun

Lahmacun
0
17

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
lahmacun.jpg

Lahmacun Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant yahut yaş maya
  • 700 gram un (yaklaşık 6-6, 5 su bardağı)
Sosu için
  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 3 adet büyük çarliston biber (çok ince kıyılmış)
  • 2 adet soğan (çok ince kıyılmış)
  • 2 avuç dolusu maydanoz (çok ince kıyılmış)
  • 1 türk fincanı sıvı yağ
  • 2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak (rendenin ince tarafında rendelenmiş)
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber yahut pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel hamuru hazırlıyoruz. Sırası ile tüm gereçleri koyup en son ununu ekliyoruz. Hamur dinlenirken kıyma harcını hazırlayalım.
  2. Kıyma harcı için tekrar sırası ile tüm materyalleri ekliyoruz. Soğan, sarımsak, biber, maydanoz ve domates olabildiğinde küçük olacak (Robotta çekiyorum)
  3. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş halde iki tepsi olarak hazırlayın (Çok süratli pişiği için yedekte tepsi hazırlayın. Fırın boş beklemesin)
  4. Tepsiye koyduktan sonra hamurların üzerine 1-2 yemek kaşığı iç harcı ekleyin. İç harcı kaşık yardımı ile boşluk kalmayacak halde yayın.
  5. Benim hamurundan 20 tane beze çıktı. Hamurları açıp kenara dizebilirsiniz. Her tepsi de 4 yada 5 tane olacak dizerek 180-200derecelik fırında en fazla 10 dakika kadar pişirin. Deneyenleri yoruma bekliyorum, afiyet olsun.
Not: Açtığınız hamurun üzerini büsbütün örtecek biçimde kıyma harcı yayın. Bol gereçli olursa hoş olur. Not: iç harcı ne kadar sulu olursa sürülmesi o kadar kolay olur.

858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt