Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
️Hamur için:
- ️500 gr un
- ️1 bardak ılık su (220 ml)
- ️110 ml ılık süt
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- ️2 adet soğan
- ️1 adet kırmızı kapya biber
- ️1 yeşil çarliston biberi
- ️1 kutu domates süzme
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- ️Biraz maydanoz
- ️1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- ️Yarım bardak sıvı yağ
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un,tuz ve kuru mayayı bir kaseye koyun. Yavaşça süt ve suyu ekleyin,ellerinize yapışmayana kadar yoğurun.
- Hamuru yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Harcı için soğanları soyun,biberleri doğrayın, maydanozu ve kalanını mutfak robotuna koyun ve kıyın.
- Kıymayı,tuzu,salçayı,yağı ve tüm baharatları doğranmış soğanla birlikte bir kaseye koyun ve iyice yoğurun.
- Bitmiş hamuru küçük toplara bölün.
- Hamuru açın.
- Bitmiş hamuru bir pişirme kağıdına koyun.
- Üstüne bitmiş kıymayı sürün.
- Güzel ve gevrek hale gelene kadar fırında 200-300 ° c’de yaklaşık 15 dakika pişirin.