![lahmacun.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/25/lahmacun.jpg)
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet kırımızı kapya biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç malzemesi hazırlıyorum; soğan, sarımsak, domates, yeşilbiber, kırmızıbiber, demet maydanoz onları rondodan geçiyoruz ardından kıymanın içine atıyoruz güzelce yoğuruyorum.
- Sonrasında tuzunu, baharatlarını ilave edip, salçasıyla karıştırıyoruz. Bunları bitirdikten sonra hamurunu yapıyoruz. Unu, tuzu suyu ekledikten sonra yürüyoruz, dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Hamurları beze haline alıyoruz gerekirse elinizde yürüyorsunuz ardından üstlerine nemli bez örtüyoruz uygun bir tava alıp ocağın üstüne koyup ısınmasını bırakıyorsunuz.
- Ardından hamurun bir tanesini alıp, merdaneyle açıyoruz ve iç harcını koyuyoruz, elle yapabilirsiniz. Isınmış tavamıza koyup pişirmeye bırakıyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ????.