elektronikci
FD Üye
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 -5,5 su bardağı un (Azar azar kontrollü ekleyin)
- 500 gram kıyma
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet büyük boy soğan
- Bir tutam maydanoz
- 3 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kalığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı instant maya
- Yarım çay bardağı su
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için 1 çay kaşığı instant maya ,ılık su ve şekeri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
- 3-4 dk bekletelim,unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elimizin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayalım.
- Üzerini örterek sadece kıymalı harcını hazırlayana kadar kenarda bekletelim.
- Uzun süre mayalandırmaya gerek kalmadan lahmacumuzu yapmaya başlayabileceğiz hamuru bekletme amacımız daha kolay açabilmemiz için.
- Kıymalı harç için karıştırma kabına kıymayı alalım.
- Yeşil ve kırmızı biber,sarımsak,domatesler,soğan ve maydanozu rondodan çekerek kıymanın üzerine ilave edelim,tuz,sıvı yağ,ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
- Yarım çay bardağı su ilave ederek harcı biraz yumuşatalım eğer çok kuruysa çok az su eklenebilir sıvı yağı artırmayın sıvı yağ kıymanın pişerken toplanmasına sebep olur.
- Hamurdan küçük bezeler yapalım (mandalina büyüklüğü yeterli olacaktır).
- Bütün hamuru beze yapalım ve kurumamaları için üzerlerini örtelim.
- Bezelerden birini alalım çok az un serperek merdane ile açalım servis tabağı büyüklüğünde olabilir yada daha küçük bezeler yaparak boyutunu küçültebilirsiniz.
- Açtığımız bezenin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyarak açtığımız hamurun her tarafına sürelim ,ben lahmacunları silex’te pişirdim siz dilerseniz tavayı ısıtın yağ sürmeden kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirebilirsiniz.
- Pişen lahmacunların üzerini temiz bez ile örtelim.