Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
lahmacun-1.jpg

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 -5,5 su bardağı un (Azar azar kontrollü ekleyin)
Kıymalı harç için
  • 500 gram kıyma
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kalığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • Yarım çay bardağı su

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için 1 çay kaşığı instant maya ,ılık su ve şekeri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
  2. 3-4 dk bekletelim,unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Elimizin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayalım.
  4. Üzerini örterek sadece kıymalı harcını hazırlayana kadar kenarda bekletelim.
  5. Uzun süre mayalandırmaya gerek kalmadan lahmacumuzu yapmaya başlayabileceğiz hamuru bekletme amacımız daha kolay açabilmemiz için.
  6. Kıymalı harç için karıştırma kabına kıymayı alalım.
  7. Yeşil ve kırmızı biber,sarımsak,domatesler,soğan ve maydanozu rondodan çekerek kıymanın üzerine ilave edelim,tuz,sıvı yağ,ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
  8. Yarım çay bardağı su ilave ederek harcı biraz yumuşatalım eğer çok kuruysa çok az su eklenebilir sıvı yağı artırmayın sıvı yağ kıymanın pişerken toplanmasına sebep olur.
  9. Hamurdan küçük bezeler yapalım (mandalina büyüklüğü yeterli olacaktır).
  10. Bütün hamuru beze yapalım ve kurumamaları için üzerlerini örtelim.
  11. Bezelerden birini alalım çok az un serperek merdane ile açalım servis tabağı büyüklüğünde olabilir yada daha küçük bezeler yaparak boyutunu küçültebilirsiniz.
  12. Açtığımız bezenin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyarak açtığımız hamurun her tarafına sürelim ,ben lahmacunları silex’te pişirdim siz dilerseniz tavayı ısıtın yağ sürmeden kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirebilirsiniz.
  13. Pişen lahmacunların üzerini temiz bez ile örtelim.
Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,610Kullanıcılar
juntaerSon üye
Üst Alt