
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Hamurun toparlanması kulak memesi kıvamında olması gerek) yavaş yavaş kontrollü ekleyin
- 250 gr yarım yağlı dana kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates rendesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yarım bağ maydanoz
- Çay kaşığı toz biber pul biber, karabiber
- Kıvırcık, mor soğan
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun ve 20dk dinlendirin.
- Mandalına boyutunda bezelere eşit bölün.
- İç harç için.Tüm malzemeleri blendira ekleyip ekleyip tüm malzemeler bütünleşene kadar çekin.
- Hamuru bıçak sırtı inceliğinde açıp yağlı kağıt üzerine koyup iç harçtan her yerine gelecek şekilde ekleyin.
- Fırını önceden alt üst ayarda 250derecede ısıtın.
- Yağlı kağıdı düz bir tava kapağına yada tepsi üzerine alınki fırına rahat bırakabilesiniz.
- Lahmacunu fırının en al tabanına koyun.Yaklaşık 3-4dk pişiyor altı kızarınca fırından alabilirsiniz.