Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun
0
26

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
lahmacun-1.jpg

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Hamurun toparlanması kulak memesi kıvamında olması gerek) yavaş yavaş kontrollü ekleyin
İç harç için
  • 250 gr yarım yağlı dana kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı domates rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım bağ maydanoz
  • Çay kaşığı toz biber pul biber, karabiber
Servis için
  • Kıvırcık, mor soğan

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için tüm malzemeleri ekleyip hamur toparlanana kadar yoğurun ve 20dk dinlendirin.
  2. Mandalına boyutunda bezelere eşit bölün.
  3. İç harç için.Tüm malzemeleri blendira ekleyip ekleyip tüm malzemeler bütünleşene kadar çekin.
  4. Hamuru bıçak sırtı inceliğinde açıp yağlı kağıt üzerine koyup iç harçtan her yerine gelecek şekilde ekleyin.
  5. Fırını önceden alt üst ayarda 250derecede ısıtın.
  6. Yağlı kağıdı düz bir tava kapağına yada tepsi üzerine alınki fırına rahat bırakabilesiniz.
  7. Lahmacunu fırının en al tabanına koyun.Yaklaşık 3-4dk pişiyor altı kızarınca fırından alabilirsiniz.
Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt