Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamurumuz için
- 1 kg un
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gr kıyma
- 2 orta boy domates
- 2 orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hem ekonomik hem de çok lezzetli çıtır çıtır lahmacunları evde yapmaya ne dersiniz
- Öncelikli olarak hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakalım. Suyumuzu sütümüzü kabımıza alalım
- Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ne çok katı ne de çok yumuşak bir hamur olmayacak.
- Orta sertlikte bir hamur yapacağız tuzumuzu ekleyelim.
- Hamurumuzu güzelce yoğurduktan sonra bir kenara beklemeye bırakalım.
- Daha sonra iç malzememiz için ben soğan domates maydanoz ve yeşil biberimizi robotta çektim robotta iyice çektiğim sebzeleri mi kıyma, tuz, karabiber, pul ve sıvı yağ mı ekliyorum güzelce karıştırıyorum.
- İç malzeme mi daha sonra hamurumuzu cevizden birtık büyüklüğünde bezeler halinde ayırıyorum ince bir şekilde açtıktan sonra iç malzememizi bir kaşık yardımıyla üzerine yayıyoruz.
- Ağzı kapaklı teflon tavada pişiriyoruz.
- Altı tamamen pişene kadar beklettiğiniz de üstü de zaten pişmiş olacak kapağını kapattığımız için sıcak sıcak maydanoz ve soğan eşliğinde afiyet olsun hem ekonomik hem de çok lezzetli çıtır çıtır lahmacunlar.