Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun
0
14

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
lahmacun.jpg

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Instant maya ya da yaş maya (ben yaş maya kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6 ya da 6,5 subardağı un
İç için
  • 500 gram dana kıyma
  • 500 gram kuru soğan
  • 2-3 tane biber
  • Maydanoz
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kıyma yağı az ise yarım margarin ya da tereyağ

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ılık su,süt,toz şeker ve mayayı bırakıp 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Sonrasında tuz,sıvı yağ ekleyip akabinde kıvam alıncaya kadar un ekliyoruz hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Lahmacun içi için evvel soğanları tondaysan çekip suyunu süzüyoruz.
  4. Sonra biber ve maydanozu rondodan çekiyoruz.
  5. Kıyma ,salça ,baharatlar tüm malzemeyi karıştırıyoruz bir 10 dk kıymayı dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Hamurları bez haline getirerek üzerine streç çekiyoruz hamuru incecik açıp iç harcını üzerine sürüyoruz
  7. Daha evvelden 200• fırında sırayla pişiriyoruz. Kusursuz oluyor denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt