Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Instant maya ya da yaş maya (ben yaş maya kullandım)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 ya da 6,5 subardağı un
- 500 gram dana kıyma
- 500 gram kuru soğan
- 2-3 tane biber
- Maydanoz
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kıyma yağı az ise yarım margarin ya da tereyağ
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık su,süt,toz şeker ve mayayı bırakıp 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sonrasında tuz,sıvı yağ ekleyip akabinde kıvam alıncaya kadar un ekliyoruz hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
- Lahmacun içi için evvel soğanları tondaysan çekip suyunu süzüyoruz.
- Sonra biber ve maydanozu rondodan çekiyoruz.
- Kıyma ,salça ,baharatlar tüm malzemeyi karıştırıyoruz bir 10 dk kıymayı dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamurları bez haline getirerek üzerine streç çekiyoruz hamuru incecik açıp iç harcını üzerine sürüyoruz
- Daha evvelden 200• fırında sırayla pişiriyoruz. Kusursuz oluyor denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun.