Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 7-8 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 2 adet kesme şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket instant maya
- 400 gram yağlı kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Yarım su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, kekik, pul biber, karabiber
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz sıvı materyalleri derince bir kaba koyup küp şeker, tuz ve mayamızı ekleyip elimizle düzgünce karıştırıyoruz.
- sonra unumuzu denetimli formda eklenip yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın 1,5 saat.
- İç harcı için soğan ve biberlerimizi robotta güzelce çekiyoruz domates sosumuzu ekleyip bir iki kere daha çekiyoruz ki iri modüller kalmasın.
- Kıymamızı ve öteki bütün gereçlerinizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Mayanan hamurumuzu bezelere ayırıp cevizden biraz daha büyük biçimde yapıyoruz.
- Önceden fırınımızı güzelce ısıtıyoruz, 250 derecede bezelerimizi tabak büyüklüğünde açıp iç harcını üzerine yayıyoruz.
- Fırınımızın tel ızgarasına yağlı kağıt serip üzerine hamurlarımızı koyuyoruz ve pişiriyoruz denetimli formda alt üst pişiriyoruz, afiyet olsun.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı