Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahmacun

Lahmacun
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 7-8 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
İç harç gereçleri;
  • 400 gram yağlı kıyma
  • 2 büyük kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım su bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, kekik, pul biber, karabiber

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz sıvı materyalleri derince bir kaba koyup küp şeker, tuz ve mayamızı ekleyip elimizle düzgünce karıştırıyoruz.
  2. sonra unumuzu denetimli formda eklenip yumuşak bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın 1,5 saat.
  3. İç harcı için soğan ve biberlerimizi robotta güzelce çekiyoruz domates sosumuzu ekleyip bir iki kere daha çekiyoruz ki iri modüller kalmasın.
  4. Kıymamızı ve öteki bütün gereçlerinizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Mayanan hamurumuzu bezelere ayırıp cevizden biraz daha büyük biçimde yapıyoruz.
  6. Önceden fırınımızı güzelce ısıtıyoruz, 250 derecede bezelerimizi tabak büyüklüğünde açıp iç harcını üzerine yayıyoruz.
  7. Fırınımızın tel ızgarasına yağlı kağıt serip üzerine hamurlarımızı koyuyoruz ve pişiriyoruz denetimli formda alt üst pişiriyoruz, afiyet olsun.
Not:Fırından birinci çıkınca sert oluyor hamuru üst üste koyup üzerini bir bezle örterseniz yumuşacık olur ancak çıtır çıtır severseniz öylede tüketebilirsiniz.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt