Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacun

Lahmacun
0
21

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un
Harcı için;
  • 1 baş orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk domates
  • 4-5 adet küçük kapya biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ile mayayı eritiyoruz, şekeri ekliyoruz, mayalanma olduktan sonra tuzu ekleyip, yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Hamuru dinlenmeye alıp, iç gerecini hazırlıyoruz. Kıyma ve salça hariç tüm gereçleri robottan geçiriyoruz.
  3. Kıyma ve salçayı ekleyip, yoğuruyoruz.
  4. Hamur mayalanınca küçük bezeler alıp, merdaneyle açıyoruz. İç harçtan istediğimiz kadar koyup, fırın tepsisine alıyoruz.
  5. 180 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt