Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lahmacun

Lahmacun
0
90

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram un
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağına yakın ılık su
İç harcı için;
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 750 gram un yani 7 su bardağı un bir kaba alın ortasını açın .
  2. Yarım yemek kaşığı tuz ekleyip 2 su bardağı ılık suyu yavaşça ekleyip yoğurun.
  3. Biraz sert bir hamur yoğurma biraz sıkıntı olabilir ancak deyecek yoğurduktan sonra bi 30 dk bekletin.
  4. Sonra iç harcını hazırlamaya başlayın .Kıyma hariç bütün gereçleri blenderdan geçirin.
  5. Sonra kıymayı koyup bir tıp çevirin .
  6. Daha sonra salça, baharat ve sıvı yağı ekleyip ellerinizle karıştırın biraz buzdolabında bekletin .
  7. Daha sonra hamuru tezgaha alıp ceviz den biraz büyük bezeler yapın.Üstünü örtün .
  8. Tezgaha un serpip bir bezeyi servis tabağı kadar merdaneyle açıp harcını elerinizle sürün.
  9. Teflon yahut granit pilav tenceresi 30 cm küçük pilav tenceresi varsa bezelerinizi ona nazaran yapın.
  10. Granit yahut teflon olsun tencere.
  11. Tencereyi güzelce ısıtıp sonra açıp harç sürdüğünüz hamuru ısınmış tencereye yerleştirin, iki elinizi altına koyup rahatça tencereye koyabilirsiniz.
  12. Kapağı kapatıp altını çabucak kısıktan yükseğe alın ,biraz üstü kabarık baloncuk üzere olunca altını kısın o ortada başka hamuru hazırlayın.
  13. Pişen lahmacunu kapaklı bir kaba alın kısın tüpün altını başkasını koyup kapağı kapatıp altını tekrar açın.
  14. Hepsini çıkartırken bir katını üstüne kapatıp çıkartın kapaklı bir yere alındı sertleşmesin,.
Çok hoş bir lahmacun orjinal lahmacun bile bu kadar olamaz diyeceksiniz soğan maydanoz hazırlayın, domates ,soğan bide yanına hoş bi mercimek çorbası alın size iftar menüsü afiyet olsun.

Bu ortada yedikten sonra pişmiş hali çekmek aklıma geldi kusura bakmayın.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt