Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane tek içimlik latte
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 2 tane tek içimlik latte
- Yarım paket toz kremşanti
- 1 tane tek içimlik latte
- 1 su bardağı sıcak su
- Yeteri ölçüde iri dövülmüş fındık ve dekor çikolatalı sos
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
- Krema kıvamına geldikten sonra su ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
- Kalan son malzemeyi tek tek ekleyip çırpalım.
- Hazırlanan kek harcını tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına boşaltalım ve evvelce ısıtılmış 160 derece fırında denetimli bir formda pişirelim varsayımı 35 dakikada pişti benim kekim.
- Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit modüle bölelim onlar bir kenarda dururken muhallebi için latte ve toz kremşanti hariç kalan öbür materyalleri tencereye alıp karıştıralım. Kıvam alınca latteyi ekleyip soğutalım
- Soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip karıştıralım.
- Keki ıslatmak için su ve latteyi bir kasede hazırlayalım.
- Her kek modülünü çok az ıslatarak her katına muhallebi koyalım.
- En son üzerine ve kenarlarına çokça kalan muhallebiyi sürelim.
- Çikolatalı dekor sos ile süsleyip etrafını çokça fındık ile kaplayalım.
- Kekimiz 2 yada 3 saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun ???? ???? ????.