Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı granül kahve
- 3 yemek kaşığı su (Kahveyi çözdürmek için)
- 2 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası (Buğdayda olur)
- Yarım çay bardağı su (1 tatlı kaşığı granül kahveyi çözdür)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- Fındık
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için; vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye aldım, uygunca çırptıktan sonra ocağa aldım.
- Kaynayınca vanilya ve tereyağını ek edip soğumaya bıraktım. Soğuyunca kremşantiyi boşaltıp, üzerine yarım çay bardağı sütü koyup 3 dakika kadar çırptım ve dolaba kaldırdım.
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını başka kaplara aldım. Beyazlarına bir tutam tuz ve şekerin yarısını boşaltıp çırptım. Beyazlar yeterlice katılaşıp aksi çevirdiğinde düşmeyecek.
- Daha sonra beyazları bir kenara alıp yumurta sarılarını kalan şekerle çırptım. Rengi açılınca suda açtığım nescafeyi ve başka materyalleri eleyerek ilave ettim.
- Daha sonra üç basamakta yumurta beyazlarını ek edip tıpkı tarafta spatula ile karıştırdım. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yaydım. 170 derecede fanlı ayarda pişirdim. Çabucak pişiyor.
- Kekte soğuyunca bir çay bardağı sütte 1 tatlı kaşığı nescafe ve şekeri karıştırıp dilimlediğim kekleri birer tatlı kaşığı ile ısladım. Ortasına ve kenarlarını kremayla kapladım dolapta beklettim.
- Daha sonra benmari yolu erittiğim beyaz çikolatalardan üstlerine birer tatlı kaşığı koydum. Birebir biçimde erittiğim sütlü çikolatadan da ek edip kenarlarını çekilmiş fındığa buladım.