Lavaş Arası Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş için;
- 1 ılık su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz maya
- Aldığı kadar un
- 1 tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tuz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 bağ maydanoz
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı sumak
Lavaş Arası Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lavaşı yapmak için uygun bir yoğurma kabına su, tuz ,mayayı koyun karıştırın.
- Azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın oklava yardımıyla ince olacak şeklinde açın.
- Teflon tavada önlü arkalı pişirin kenara alın.
- Değer tarafından tavuk göğsü nü küp küp doğrayın tavaya koyun ocağa alın bir miktar kavurun.
- Üzerine tereyağı ve baharatları ilave edin bir miktar daha pişirin.Ocaktan alın.
- Servis yapın önce lavaşı koyup üzerine pişen tavuğu koyun.
- Kuru soğanı soyup yıkayın, piyaz şekilde doğrayın.
- Tuz ve sumak ile karıştırın.
- Tavukların yanına koyun doğranmış maydanoz ve domatesleri de koyun servis yapın afiyet olsun.