
Lavaş Ekmeği İle Zevki Şahane Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 500 gram un
- 5 gram maya
- Tuz
- Su
- 250 gram beyaz peynir
- 1 kâse maydanoz / dere otu
Lavaş Ekmeği İle Zevki Şahane Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyallerle yumuşacık ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Bu ortada peyniri rendeleyin, temizlenmiş maydanoz / dere otunu ince ince kıyın.
- Peynirle karıştırın.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
- Bezeleri tavanın büyüklüğünde açın.
- Kızdırılmış yağsız tavada artlı önlü kurutmadan pişirin.
- Lavaşın üzerine peynir karışımından serpiştirip rulo yapın.
- Yanında domates ve salatalıkla servis edin.
Afiyet olsun.