Lavaş (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram un
- 150 ml su
- 100 ml süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet çıktı )
- Bezelerin üzerini örtelim ve 15-20 dakika dinlendirelim. Birinci bezeyi merdane ile açmadan evvel yayvan bir teflon tavayı ocağa alalım (Sakın yağlamayın ) orta ateşte ısınsın ( ben krep makinesi kullandım )
- Tezgaha biraz un dökelim ve bezeyi önlü gerili una bulayıp merdane ile açalım ve pişirelim ( Hafif baloncuklar çıkmaya başlayınca çevirelim ve her bir yeni lavaş pişirmeden evvel tavadaki unları temizleyelim bir nemli mutfak peçetesiyle )
- Pişen lavaşı bir tabağa koyalım ve poşet geçirelim üzerine ki kurumasınlar. Bu lavaşlar dürüm, tantuni, beyti kebabı üzere yiyeceklere çok uygun zira yumuşacık oluyorlar ve asla kurumuyorlar. Afiyet olsun????