Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lavaş (Mayasız)

Lavaş (Mayasız)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lavas-mayasiz.jpg

Lavaş (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram un
  • 150 ml su
  • 100 ml süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet çıktı )
  2. Bezelerin üzerini örtelim ve 15-20 dakika dinlendirelim. Birinci bezeyi merdane ile açmadan evvel yayvan bir teflon tavayı ocağa alalım (Sakın yağlamayın ) orta ateşte ısınsın ( ben krep makinesi kullandım )
  3. Tezgaha biraz un dökelim ve bezeyi önlü gerili una bulayıp merdane ile açalım ve pişirelim ( Hafif baloncuklar çıkmaya başlayınca çevirelim ve her bir yeni lavaş pişirmeden evvel tavadaki unları temizleyelim bir nemli mutfak peçetesiyle )
  4. Pişen lavaşı bir tabağa koyalım ve poşet geçirelim üzerine ki kurumasınlar. Bu lavaşlar dürüm, tantuni, beyti kebabı üzere yiyeceklere çok uygun zira yumuşacık oluyorlar ve asla kurumuyorlar. Afiyet olsun????
 
858,477Konular
981,282Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt