
Lavaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet lavaş
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 dilim cheddar peyniri
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
Lavaş Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta bir kaseye kırılır ve içerisine süt eklenerek çırpılır.
- Tavaya 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı dökülür. Lavaşlardan bir tanesi tavaya koyulur.
- Lavaşın üzerine sütlü yumurtalı karışımdan 1 yemek kaşığı kadar sürülür.
- Üzerine öbür lavaş kapatılır ve 1 yemek kaşığı kadar daha yumurtalı karışım sürülür.
- Peynirler bu kata koyulur ve son lavaş tavaya koyulur.
- En üste kalan yumurtalı karışım koyulur.
- Ocakta evvel yüksek sonra orta ateşte kapağı kapatılarak gerili önlü pişirilir ve hazır.