Lavaş Pizza (10 Dakikada Pizza) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet lavaş
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 8 dilim sucuk
- 2 adet mantar
- 1 yemek kaşığı konserve mısır
- 1 adet yeşil biber
- 4 adet zeytin
- 3 adet cherry domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı su
- 1 diş sarımsak
- Kekik
- Pul biber
Lavaş Pizza (10 Dakikada Pizza) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle materyaller hazırlamakla başlanır.
- Mantarlar soyulup ince ince doğranır.
- Zeytin çekirdeğinden ayrılır.
- Biber ince halkalar halinde doğranır.
- Sucuk doğranır.
- Kaşar peyniri rendelenir.
- Cherry domatesler ortadan ikiye kesilir.
- Sosu için bir kaseye salça ve baharatlar alınır.
- İçersine sarımsak rendelenir.
- Yağ ve su eklenip karıştırılır.
- Gereçler hazırlandıktan sonra fırın 200 dereceye ayarlanır ve ısınmaya bırakılır.
- Artık materyalleri lavaş ile buluşturup pizzamızı oluşturmaya başlayabiliriz.
- Tepsiye fırın kağıdı koyulur.
- Fırın kağıdının üzerine bir adet lavaş koyulur.
- Lavaşın üzerine yarım su bardağı kaşar peyniri koyulur.
- Üzerine bir lavaş daha koyulur.
- Bu lavaşın üzerine evvel sos dökülür ve güzelce her yerine yayılır.
- Sosun üzerine çok az kaşar peyniri rendesi koyulur.
- Daha sonra sucuk, mantar, biber, zeytin, mısır, domates dizilir.
- En üste kalan kaşar peyniri serpilir.
- Evvelce ısınmış olan 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.
- Lavaşın altı renk almış ve çıtırlaşmış olacak.
- Birebir vakitte üzerinde ki tüm materyaller pişmiş olacak. Nefis pizzamız hazır, afiyet olsun ????.