Lavaş Pizza (8 Dakikada Pişir, Daha Pratiği Yok) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet lavaş (ben 4 lavaştan 2 adet pizza yaptım 4 kişilik oldu)
- Rendelenmiş kaşar (birazı iki lavaşın ortasına, geri kalanı pizzanın üzerine)
- Zeytin (küçük kase)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Sucuk, sosis
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Salçayı açmak için yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kekik, reyhan yada fesleğen, toz acı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 diş sarımsak
Lavaş Pizza (8 Dakikada Pişir, Daha Pratiği Yok) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben 4 adet lavaştan, toplamda iki adet pizza elde ettim.
- Öncelikle yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine 1 adet lavaşı koyalım ve rendelenmiş kaşar peynirin birazını lavaşın üzerine serpelim.
- Üzerine ikinci lavaşı kapatalım böylece kaşarlar eridiğinde lavaşların yapışmasını sağlayacak.
- Not; şayet lavaşınız çok kuruysa fırına girdiğinde daha da kuruyacağından bu nokta da size tavsiyem pizza üzerine süreceğiniz salçalı sostan biraz sürün.
- Kaşarı serpin ve ikinci lavaşı o denli kapatın. (yani orta kata da salçalı sos sürüyoruz pizzanın üstünede. ) yeniden üst kata pizza sosu sürmeyi unutmayın. Böylece sos sayesinde lavaş yumuşamış olacak. ????????????????????????????????????????
- Pizza sosunu sürelim ve sosis, salam biber domates üzerine ne dilerseniz koyabilirsiniz yalnızca kaşar koymayın.
- Kaşarı pizzayı fırından almadan evvel ek edeceğiz.
- 5 dakika evvel ısıttığımız fırını 180 derece de 7 ila 8 dakika kadar denetimli bir halde pizza materyalleri pişene kadar pizzayı pişirelim.
- Son olarak pizzanın üzerine kaşar ek edelim kaşarlar eriyince fırından çıkaralım.
- Denetimli olmakta yarar var fırında çok durursa pizzanız kurur ayrıyeten fırını fan ayarında çalıştırmamanızı tavsiye ederim aksi taktirde oda pizzayı kurutur.
- Yumuşacık pizzanız işte bu kadar az bir müddette hazır. Sıcakken dilimleyip servis ediniz afiyet olsun.
Beğeni yorumlarınızı deneyenlerden fotoğrafları bekliyorum afiyet olsun. ????????????????????????????????????????.