Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lavaş (Yufka Ekmek)

Lavaş (Yufka Ekmek)
0
22

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
lavas-yufka-ekmek-2.jpg

Lavaş (Yufka Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Lavaş (Yufka Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
  2. 1 su bardağı suyu ekleyip. Toplanana kadar yoğurun. Çok sert olursa sudan azar azar ekleyin.
  3. Hamur kendini toplayınca 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip, tezgahta pürüzsüz olana kadar yoğurun.
  4. Yoğurdukça kendini topluyor hamur ve sakız gibi oluyor.
  5. Eşit şekilde bezelere ayırın ve bol un kullanarak açın.
  6. Hepsini açtıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
  7. 5 dakika olmadan hemen pişer. Bu yüzden gözünüzü ayırmayın.
  8. İçine istediğiniz malzemeyi koyup dürüm yapabilirsiniz.
  9. İsterseniz bir iki gün içinde tüketmeyi düşünürseniz. Buzluğunuzda uygun biçimde saklayın. Afiyet olsun.
Lavaş (Yufka Ekmek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt