Lavaş (Yufka Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Lavaş (Yufka Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
- 1 su bardağı suyu ekleyip. Toplanana kadar yoğurun. Çok sert olursa sudan azar azar ekleyin.
- Hamur kendini toplayınca 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip, tezgahta pürüzsüz olana kadar yoğurun.
- Yoğurdukça kendini topluyor hamur ve sakız gibi oluyor.
- Eşit şekilde bezelere ayırın ve bol un kullanarak açın.
- Hepsini açtıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı pişirin.
- 5 dakika olmadan hemen pişer. Bu yüzden gözünüzü ayırmayın.
- İçine istediğiniz malzemeyi koyup dürüm yapabilirsiniz.
- İsterseniz bir iki gün içinde tüketmeyi düşünürseniz. Buzluğunuzda uygun biçimde saklayın. Afiyet olsun.