Lavaş (Yumuşacık) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Lavaş (Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir yoğurma kabına ılık suyu ılık sütü ve zeytin yağını katalım üzerine unu (Kontrollü ekleyin)mayayı şekeri ve tuzu katıp hoş ce yoğuralım. Yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur elde edelim üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamuru tekrar bir yoğurup gazını alalım.
- Tezgahı unlayalım. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp.
- Yanmaz yapışmaz tavada gerili önlü pişirelim tavayı yağlamıyoruz. Tavada biri pişerken siz oburunu açabiliyorsunuz küçük olduğu için kolay açılıyor merak etmeyin birincisinden sonra eliniz alışıyor aslında.
- Bu ortada çok kızartmayın kuru olabilir.
- Pişen lavaşları üst üste koyup üzerinide pak bir mutfak bezi ile örtün ki kurumasınlar bu süreç çok değerli tavadan aldığınız lavaşları açıkta bırakırsanız kurur. Üstünü örterseniz yumuşacık kalır.