Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk

Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk
0
33

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
lavasli-besamel-soslu-tavuk.jpg

Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram kuşbaşı doğranmış bonfile tavuk
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kaliforniya biberi
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 50 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 8 lavaş
  • Dilim kaşar peyniri
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle harlı ateşte tavuklarımızı suyunu çekene kadar soteleyelim.
  2. Daha sonra tavuklar suyunu çekince üzerine yağımızı ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
  3. Soğanlar kavrulduktan sonra, küp küp doğranmış bütün biberlerimizi ekleyelim.
  4. Biberler yumuşarken bir kasede sıcak su ve salçamızı karıştırıp yemeğimizin üzerinden gezdirelim.
  5. Biraz daha sıcak su ekleyerek kısık ateşte yemeğimizi pişirmeye devam edelim. Bu sırada tereyağımızı ekleyelim.
  6. Kaynadıktan sonra tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip, kısık ateşte 10-15 dk pişirip ocaktan alalım.
  7. Daha sonra lavaşlarımızın içine iki dilim kaşar peynirimizi koyup üzerine tavuk sotemizi ekleyip ,lavaşlarımızı kapatacağız.
  8. Kapattığımız lavaşları borcama diziyoruz.
  9. Bu sırada beşamel sosumuz için tereyağımızı eritiyoruz, yağ eridikten sonra unumuzu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  10. Sütümüzü ekleyip, kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
  11. Beşamel sosumuzu lavaşlarımızın üzerine döküyoruz.
  12. Her bir lavaşın üzerine dilim kaşar peynirinden dizerek evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
Lavaşlı Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt