Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lavaşlı Dana Ciğer

Lavaşlı Dana Ciğer
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lavasli-dana-ciger.jpg

Lavaşlı Dana Ciğer Tanımı İçin Materyaller


Ciğer;
  • Yarım kilo ciğer
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı un
Salata için;
  • 3 adet küçük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Pulbiber nane tuz
  • 1 adet büyük uzunluk patates
Lavaş için;
  • 5 su bardağı un
  • 2 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lavaşlı Dana Ciğer Tanımı Yapılışı

  1. Lavaş için un, su ve tuzu yoğurup bezelere ayıralım ve dinlendirelim.
  2. 20 dakika sonra bezeleri açalım ve ocakda teflon tavada pişirelim.
  3. Pişen lavaşları tepsiye alıp üzerine bi bez örtelim yumuşaması için.
  4. Ciğer tanımı;Ciğerimizin zarı varsa alalım.
  5. Daha sonra küp küp doğrayıp unlayalım.
  6. Kızgın yağda kızartalım.
  7. Kızartma sürecinden sonra tuz, karabiber pulbiber ve kimyon ekleyelim harmanlayım.
  8. Patateslerimizi küp küp doğrayalım ve tavada kızartalım.
  9. Soğan salatası için.3 adet soğanı yarım ay halinde doğrayalım.
  10. Maydanozlarımızı doğrayıp karıştıralım.
  11. Pulbiber tuz ve nane ekleyelim. Afiyet olsun????????.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt