Lavaşlı Dana Ciğer Tanımı İçin Materyaller
Ciğer;
- Yarım kilo ciğer
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı un
- 3 adet küçük soğan
- Yarım demet maydanoz
- Pulbiber nane tuz
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 5 su bardağı un
- 2 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Lavaşlı Dana Ciğer Tanımı Yapılışı
- Lavaş için un, su ve tuzu yoğurup bezelere ayıralım ve dinlendirelim.
- 20 dakika sonra bezeleri açalım ve ocakda teflon tavada pişirelim.
- Pişen lavaşları tepsiye alıp üzerine bi bez örtelim yumuşaması için.
- Ciğer tanımı;Ciğerimizin zarı varsa alalım.
- Daha sonra küp küp doğrayıp unlayalım.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Kızartma sürecinden sonra tuz, karabiber pulbiber ve kimyon ekleyelim harmanlayım.
- Patateslerimizi küp küp doğrayalım ve tavada kızartalım.
- Soğan salatası için.3 adet soğanı yarım ay halinde doğrayalım.
- Maydanozlarımızı doğrayıp karıştıralım.
- Pulbiber tuz ve nane ekleyelim. Afiyet olsun????????.