Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lavaşta Tavuk Tantuni Tarifi

Lavaşta Tavuk Tantuni Tarifi
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lavasta-tavuk-tantuni-tarifi.jpg

Lavaşta Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller


Lavaş için
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • Aldığı kadar un
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Salatası için
  • 2 adet kuru soğan
  • Yaklaşık bir bağ maydanoz
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

Lavaşta Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle lavaşı hazırlayın uygun bir kaba su tuz ve mayayı koyun karıştırın.
  2. Üzerine azar azar unu ek edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  3. Bekletmeden hamuru yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın tezgah üzerinde un ve oklava yardımıyla yeterlice açıp teflon tavada önlü artlı pişirin kenara alın.
  4. Tavuk göğsünü ufak ufak doğrayıp uygun bir tavaya koyun ocağa alın kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Tereyağı ve baharatları ek edin bir ölçü söyleyen kenara alın.
  6. Yıkanmış domates ve maydanozu ufak ufak doğrayın.
  7. Soğanı ince ince doğrayın üzerine tuz ve sumağı ek edin karıştırın.
  8. Lavaşı servis tabağına alın sırasıyla tavuk domates maydanoz ve soğanı koyun. Dilediğiniz üzere sarıp yiye bilirsiniz. Afiyet olsun ????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt