Lavaşta Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
Lavaş için
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz maya
- Aldığı kadar un
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet kuru soğan
- Yaklaşık bir bağ maydanoz
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
Lavaşta Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle lavaşı hazırlayın uygun bir kaba su tuz ve mayayı koyun karıştırın.
- Üzerine azar azar unu ek edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Bekletmeden hamuru yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın tezgah üzerinde un ve oklava yardımıyla yeterlice açıp teflon tavada önlü artlı pişirin kenara alın.
- Tavuk göğsünü ufak ufak doğrayıp uygun bir tavaya koyun ocağa alın kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Tereyağı ve baharatları ek edin bir ölçü söyleyen kenara alın.
- Yıkanmış domates ve maydanozu ufak ufak doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın üzerine tuz ve sumağı ek edin karıştırın.
- Lavaşı servis tabağına alın sırasıyla tavuk domates maydanoz ve soğanı koyun. Dilediğiniz üzere sarıp yiye bilirsiniz. Afiyet olsun ????.