Laz Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket 1 kiloluk baklava yufkası
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı (Bardak ölçüsü 200mm)
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon
Laz Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetinizi hazırlıyoruz su ve şekeri buluşturup 10 dakika kısık ateşte.
- Kaynatıp limon suyunu döküp ocağı kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra muhallebisini hazırlıyoruz.
- Sütü unu şekeri yumurta sarısını tencereye alıp el çırpıcı ile çırparak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz en son karabiber koyup tekrar karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Fırın tepsisini yağlıyoruz.
- 15 tane yufka üst üste koyuyoruz (Aralarına yağ sürülmüyor)
- Soğuyan muhallebiye döküyoruz. Üzerine 15 yufka daha koyuyoruz.
- Böreğimizi keskin bir bıçakla istediğimiz boyutta kesiyoruz.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ile karıştırılmış zeytin yağını kaşıkla her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Yağını çekmesi için 10 dakika bekletiyoruz.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımız ılık hale gelince soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
- 2 saat şerbetinin çekmesini bekliyoruz. Tatlımız hazır. İlk gün çıtır çıtır. İkinci gün biraz yumuşuyor kaydetmeyi unutmayın. Müptelası olabilirsiniz. ????