Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Laz böreği hamuru
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Küçük bir parça limon
- Nişasta
Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına sıvı malzemeleri alalım ve elimizle veya çırpıcıyla karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş aldığı kadar un ekleyelim.
- İyice yoğurduğumuz hamuru eşit 7 bezeye bölelim.
- Bir oklava yardımıyla nişasta sererek kase boyutunda açalım ve dolapta ve kase boyutunda açtığımız bezeleri dolapta en az 3 saat dinlenmeye bırakalım dinlenen hamur daha kolay açılıcaktır. ????
- Muhallebimizi hazırlamak için öncelikle süt ün ve şekeri alalım ve ocakta kaynayıncaya kadar pişirelim
- Pişen muhallebimiz ılıyınca karabiberi ve yumurtaları ekliyelim çırpma teliyle çırpalım mikser kullanmayalım. Tekrar hamurumuza geri dönelim.
- Dolapta dinlenmiş olan hamurlarımızı oklava yardımıyla açalım.
- Uzun şerit şeklinde keselim kestiğimiz şeritlere görselde görüldüğü gibi bir yemek kaşığı muhallebi koyup muska şekli verelim bütün bezeleri aynı şekil yapalım tepsimize dizelim.
- Tavada eritmiş olduğumuz 250 gram tereyağını alalım ocakta eritelim.
- Eriyen tereyağını üste çıkan köpüğünü alalım ve soğuyan tereyağını tatlımızın her yerine gezdirelim ve tatlımızı fırına verelim. Benim fırınımda 1 saatte pişti ama fırından fırına pişme süresi değişiklik gösterebilir kontrollü pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri ve suyu ocakta kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbetimize limonumuzu ekleyelim ve mutlaka 15 dk kaynatalım.
- Tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olucak. Tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz.