Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Laz Böreği

Laz Böreği
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
laz-boregi.jpg

Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Laz böreği hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
Muhallebisi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
Şerbeti
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Küçük bir parça limon
Hamuru açmak için
  • Nişasta

Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabına sıvı malzemeleri alalım ve elimizle veya çırpıcıyla karıştıralım.
  2. Ardından yavaş yavaş aldığı kadar un ekleyelim.
  3. İyice yoğurduğumuz hamuru eşit 7 bezeye bölelim.
  4. Bir oklava yardımıyla nişasta sererek kase boyutunda açalım ve dolapta ve kase boyutunda açtığımız bezeleri dolapta en az 3 saat dinlenmeye bırakalım dinlenen hamur daha kolay açılıcaktır. ????
  5. Muhallebimizi hazırlamak için öncelikle süt ün ve şekeri alalım ve ocakta kaynayıncaya kadar pişirelim
  6. Pişen muhallebimiz ılıyınca karabiberi ve yumurtaları ekliyelim çırpma teliyle çırpalım mikser kullanmayalım. Tekrar hamurumuza geri dönelim.
  7. Dolapta dinlenmiş olan hamurlarımızı oklava yardımıyla açalım.
  8. Uzun şerit şeklinde keselim kestiğimiz şeritlere görselde görüldüğü gibi bir yemek kaşığı muhallebi koyup muska şekli verelim bütün bezeleri aynı şekil yapalım tepsimize dizelim.
  9. Tavada eritmiş olduğumuz 250 gram tereyağını alalım ocakta eritelim.
  10. Eriyen tereyağını üste çıkan köpüğünü alalım ve soğuyan tereyağını tatlımızın her yerine gezdirelim ve tatlımızı fırına verelim. Benim fırınımda 1 saatte pişti ama fırından fırına pişme süresi değişiklik gösterebilir kontrollü pişirelim.
  11. Tatlımız pişerken şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri ve suyu ocakta kaynamaya bırakalım.
  12. Kaynayan şerbetimize limonumuzu ekleyelim ve mutlaka 15 dk kaynatalım.
  13. Tatlımız sıcak şerbetimiz ılık olucak. Tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz. ❤️
Laz Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,966Mesajlar
29,964Kullanıcılar
canbasSon üye
Üst Alt