Lazanya Orjinal İtalyan Metodu Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket lazanya 500gr
- 400 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet domates (Ben yazdan yapılmış sosumu kullandım)
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Fesleğen
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 -5 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- Tuz
- Karabiber
- 60 gram krem fresh (İsteğe bağlı)
- Kaşar peyniri rendesi
Lazanya Orjinal İtalyan Yolu Tanımı Yapılışı
- Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp, soğanları ek edin, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ek ederek kavurmaya devam edin.
- Kıymalar gereğince kavrulunca sarımsakları ve domatesleri de ek edin ve orta ateşte 10 dakika kadar daha soteleyin.
- Üzerine salçayı ekleyerek kavurun ve yaklaşık 1, 5 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Beşamel sos için tereyağı ve unu küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte kavurun. üzerine sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için daima çırparak karıştırın. sos kıvamına gelince tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
- Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra fırın kabının tabanına 1 kepçe kıymalı sostan döküp lazanya yapraklarını dizin.
- Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos dökerek güzelce yayın. Akabinde üzerine kıymalı harçtan dökün. Üzerine tekrar lazanya koyun. Bu süreci gereçleriniz bitene kadar devam ettirin.
- En üstteki lazanyalara tekrar kıymalı sos ve beşamel sos dökün.
- Tatlı kaşığı ile minik minik krem freshi sıra ile koyup, kaşar peyniri rendesi serpin. Krem fresh isteğe bağlıdır fakat orjinali bu halde olur.
- Lazanyaların yumuşaması için 10-15 dakika kadar bekletin.
- 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.