Lazanya Tadında Fırın Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram makarna (yarım paket )
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Lazanya Tadında Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- Öncelikle makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
- Tencereye kıymayı alıyoruz kavuruyoruz ,içine ince kıyıma, soğan ve biberleri ek edip kavuruyoruz .
- Salçayı ekliyoruz ,bir ölçü daha kavuruyoruz .
- Makarnayı kıymalı harca ek edip iki üç dakika karıştırarak harmanlıyoruz.
- Uygun bir fırın tepsisine makarnayı döküyoruz.
- Beşamel sos yapılışı; unu tereyağ ile bir ölçü kavuruyoruz, sütü ek ediyoruz pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Makarnanın üzerine beşamel sosu eşit formda yayıyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşarıda ek edip üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.