Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma
- 2 adet soğan
- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ
- Tereyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı unu
- 3 su bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tavaya yağları koyun küçük küçük doğranmış soğanı ilave edip biraz kavuralım .
- Üzerine kıymayı ilave edip güzel kavuralım.
- Sarımsakları ,kabuğu soyulmuş rendelenmiş domatesleri de ilave edip kavuralım.
- Üzerine salçaları ekleyerek 5 dakika kadar kavuralım.
- 1 su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ilave edip 5 dakika kadar daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Beşamel sos için ;tereyağ ve un bir tencerede koyun kavurun.
- Üzerine sütü azar azar topaklanmaması için sürekli çırparak karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
- Daha sonra fırın kabını yağlayın, tabanına lazanya dizin.
- Üzerine biraz beşamel sos dökerek güzelce yayın.
- Beşamel üzerine kıymalı harçtan döküp aynı şekilde yayın.
- Üzerine tekrar lazanya koyarak bu işlemi malzeme bitene kadar devam edin.
- En üsde lazanyayı tekrar beşamel sos dökün ve rendelenmiş kaşar serpin.
- Lazanyaların yumuşaması için 15 dakika kadar bekletin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri tamamen kızarana kadar pişirelim afiyet olsun ????.