
Lazanya Tanımı İçin Gereçler
- 6 dilim lazanya
- 250 gr kıyma
- 1 havuç
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça yahut domates ezmesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Rendelenmiş taze kaşar yahut mozzarella
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Karanfil
- 1 bardak süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Lazanya Tanımı Yapılışı
- Soğan küp küp doğranır ve kıyma eklenir, kıyma renk alınca rendelenmiş havuç eklenir.
- Salça ve baharatlar eklendikten sonra 5 dk iç harç pişirilir.
- Beşamel sos için tereyağında un kavrulur ve aralıklı süt eklenir. Başından sonuna karıştırılır. Bu sos sıvı olursa daha kıvamlı olur.
- Sıcak suda 5 dk yumuşatılan lazanya hamurları hazırlanır.
- Tepsinin altına hafif yağ, beşamel sosu ve iç harç ve rendelenmiş kaşar sırayla eklenir.
- Bir kat lazanya hamuru eklenir.
- Üstüne beşamel, iç harç ve rendelenmiş kaşar eklenir.
- 2. Kat lazanya hamurları dizilir.
- Son olarak beşamel sos, iç harç, rendelenmiş kaşar eklenir.
- Evvelce ısıtılmış fırında 170-180 derecede 15 dk. Pişirilir.