Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lazanya

Lazanya
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lazanya.jpg

Lazanya Tanımı İçin Gereçler

  • 6 dilim lazanya
  • 250 gr kıyma
  • 1 havuç
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça yahut domates ezmesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Rendelenmiş taze kaşar yahut mozzarella
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Karanfil
Beşamel sos
  • 1 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Lazanya Tanımı Yapılışı

  1. Soğan küp küp doğranır ve kıyma eklenir, kıyma renk alınca rendelenmiş havuç eklenir.
  2. Salça ve baharatlar eklendikten sonra 5 dk iç harç pişirilir.
  3. Beşamel sos için tereyağında un kavrulur ve aralıklı süt eklenir. Başından sonuna karıştırılır. Bu sos sıvı olursa daha kıvamlı olur.
  4. Sıcak suda 5 dk yumuşatılan lazanya hamurları hazırlanır.
  5. Tepsinin altına hafif yağ, beşamel sosu ve iç harç ve rendelenmiş kaşar sırayla eklenir.
  6. Bir kat lazanya hamuru eklenir.
  7. Üstüne beşamel, iç harç ve rendelenmiş kaşar eklenir.
  8. 2. Kat lazanya hamurları dizilir.
  9. Son olarak beşamel sos, iç harç, rendelenmiş kaşar eklenir.
  10. Evvelce ısıtılmış fırında 170-180 derecede 15 dk. Pişirilir.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt