Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lazanya

Lazanya
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lazanya.jpg

Lazanya Tanımı İçin Gereçler


Kıymalı harç için;
  • Yarım kg kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Tuz, karabiber, biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 kaşık tereyağ
Başka gereçler;
  • 1 paket lazanya
  • Rendelenmiş kaşar

Lazanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kıymalı harç için soğanları doğrayıp yağda kavurmaya başlayalım.
  2. Pembeleşen soğanlara kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Kıyma kavrulunca salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Üzerine domates ve sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
  5. En son 1 bardak sıcak su ekleyip tuz ,biber ,karabiber ekleyip suyu biraz çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Daha sonra beşamal sos için tereyağ ve unu kavuralım.
  7. Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyip muhallebi kıvamı elde edene kadar pişirelim.
  8. Yağladığımız tepsiye bir kaç dakika haşladığımız lazanyayı dizelim ve üzerine beşamel sos dökelim.
  9. Beşamel sosu düzgünce sürdükten sonra kıymalı harç koyup dağıtalım.
  10. Bu süreci gereçler bitene kadar yapalım.
  11. En son kata lazanya koyup beşamel sos döküyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip 15 dk yemeği dinlendirelim.
  12. Daha sonra 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri düzgünce kızarana kadar pişirelim.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt