Lazanya Tanımı İçin Gereçler
Kıymalı harç için;
- Yarım kg kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 domates
- 1 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz, karabiber, biber
- 1 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık tereyağ
- 1 paket lazanya
- Rendelenmiş kaşar
Lazanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymalı harç için soğanları doğrayıp yağda kavurmaya başlayalım.
- Pembeleşen soğanlara kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıyma kavrulunca salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Üzerine domates ve sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
- En son 1 bardak sıcak su ekleyip tuz ,biber ,karabiber ekleyip suyu biraz çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra beşamal sos için tereyağ ve unu kavuralım.
- Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyip muhallebi kıvamı elde edene kadar pişirelim.
- Yağladığımız tepsiye bir kaç dakika haşladığımız lazanyayı dizelim ve üzerine beşamel sos dökelim.
- Beşamel sosu düzgünce sürdükten sonra kıymalı harç koyup dağıtalım.
- Bu süreci gereçler bitene kadar yapalım.
- En son kata lazanya koyup beşamel sos döküyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip 15 dk yemeği dinlendirelim.
- Daha sonra 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri düzgünce kızarana kadar pişirelim.