Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Bolonez sos için
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 350 gram kıyma
- 3 orta boy rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- Bir kaç defne yaprağı
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2, 5-3 su bardağı süt
- Tuz, karabiber, muskat rendesi
- 250 gram rendelenmiş kaşar peynir
- 10 adet lazanya yaprağı
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı tavaya aldım. Brunoise doğradığım soğan ve havucu tavaya aktarıp kısık ateşte kavurdum.
- Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ettim.
- Rendelenmiş domates, tuz, karabiber ve defne yapraklarını da ekleyerek şöyle bir karıştırdım.
- Kısık ateşte yaklaşık 20 dk iyice suyunu çekene kadar pişirdim.
- Tereyağı sos tenceresine aktarıp erdikten sonra unu ekledim.
- Hafif kokusu çıkana kadar biraz kavurdum ama rengi dönmedi.
- Sütünü de ilave edip akışkan bir kıvam alana kadar pişirdim.
- Tuz ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapattım.
- Sosları hazırladıktan sonra 250 gram kaşar peyniri rendeledim ve 10 adet lazanya yaprağını da ayarladım ve tüm malzemeleri birleştirdim.
- Fırın kalıbının tabanına biraz beşamel sos, biraz bolonez sos ve kaşar peyniri ekleyip üzerine yaprakları yerleştirdim.
- Tüm yapraklar bitene kadar bu işlemi tekrarladım.
- En üste bolca kaşar peynir rendesi serpiştirip 200 derece fırında kaşar peynir kızarana kadar pişirdim.
Bu tarz fırın yemeklerinde beşamel sosu biraz akışkan bırakıyorum ekstra piştiği için de kıvam alıyor.
Dilerseniz hazır yaprak yerine makarna hamurunu su böreği gibi kendiniz de yapabilirsiniz.
Lazanyanın yüksekliğine göre kabınızı ayarlayabiliriz.
Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı