Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lazanya

Lazanya
0
31

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
lazanya.jpg

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya
Lazanyayı haşlamak için;
  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
  • Yarım kilo yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir tencereye sıcak su, tuz ve sıvı yağ dökelim.
  2. Lazanyaları tek tek haşlayalım.
  3. İç harcı için tencereye sıvı yağı alalım.
  4. Küp küp doğradığımız soğanları ve rendelediğimiz sarımsakları ek edelim, kavurduktan sonra üzerine kıymayı ek ederek yeniden kavurmaya devam edelim.
  5. Sonra kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri, salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyerek kavuralım, pişirelim.
  6. Beşamel sos için tencerede tereyağı ve unu kavuralım.
  7. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim ve çırparak karıştıralım.
  8. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim, koyu kıvamda olunca ocaktan alalım.
  9. Bir fırın kabına evvel lazanyaları koyalım.
  10. Üzerine kıymalı iç harç ve akabinde beşamel sos dökerek güzelce yayalım.
  11. Ve bu sürece tüm materyaller bitene kadar devam edelim.
  12. En üst katmana rendelenmiş kaşar peynirini dökelim.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  14. Üzeri büsbütün kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt