Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya
- Sıcak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı oda ısısında süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye sıcak su, tuz ve sıvı yağ dökelim.
- Lazanyaları tek tek haşlayalım.
- İç harcı için tencereye sıvı yağı alalım.
- Küp küp doğradığımız soğanları ve rendelediğimiz sarımsakları ek edelim, kavurduktan sonra üzerine kıymayı ek ederek yeniden kavurmaya devam edelim.
- Sonra kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri, salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyerek kavuralım, pişirelim.
- Beşamel sos için tencerede tereyağı ve unu kavuralım.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim ve çırparak karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim, koyu kıvamda olunca ocaktan alalım.
- Bir fırın kabına evvel lazanyaları koyalım.
- Üzerine kıymalı iç harç ve akabinde beşamel sos dökerek güzelce yayalım.
- Ve bu sürece tüm materyaller bitene kadar devam edelim.
- En üst katmana rendelenmiş kaşar peynirini dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Üzeri büsbütün kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun.