Lebeniye Corbası (Diyarbakır Yoresine Ait) Tarifi İcin Malzemeler LEBENİYE CORBASI
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı pirinc
*1, 5 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*12 (yarım) limon suyu
*6 su bardağı su (Koyu olursa su ekleyebilirsiniz)
KOFTE İCİN
*200 gr kıyma
*1 kuru soğan
*Tuz, karabiber
KIZARTMAK İCİN
*2, 5 yemek kaşığı tereyağı
*Uzeri icin kuru nane
Lebeniye Corbası (Diyarbakır Yoresine Ait) Tarifi Yapılışı
1
*Bir tencereye iki yemek kaşı pirinc koyulur ve uzerine bir bardak su eklenerek yumuşayana kadar bir pişirilir
Kofteleri hazırlamak icin kıyma bir kabın icine alınır, uzerine bir adet rendelenmiş soğan tuz ve karabiber ilave edilip guzelce yorulur
*Daha sonra misket buyukluğunde olacak şekilde kofteler yuvarlayarak şekillendirilir
*Pirinclerin uzerine 45 bardak su ilave edilerek nohutlar eklenir ve kaynatılır
*Bir kasenin icine yoğurt, un, limon suyu, yaklaşık yarım su bardağı kadar su eklenir ve cırpılır
*Tencerede kaynayan pirincli karışımdan bir kepce alınarak yoğurtlu karışıma ilave edilir ve cırpılır Hazırlanan bu yoğurt lu terbiye ocakta kaynayan nohut pirinc karışımına azar azar ilave edilir Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır
*Geniş bir tavada tereyağı eritilerek kofteler kızartılır Kızaran koftelerin uzerine iki tatlı kaşığı nane eklenir ve kızdırılır
Corba servis tabağına alınır uzerine tereyağlı naneli kofte gezdirilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 yemek kaşığı pirinc
*1, 5 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı un
*12 (yarım) limon suyu
*6 su bardağı su (Koyu olursa su ekleyebilirsiniz)
KOFTE İCİN
*200 gr kıyma
*1 kuru soğan
*Tuz, karabiber
KIZARTMAK İCİN
*2, 5 yemek kaşığı tereyağı
*Uzeri icin kuru nane
Lebeniye Corbası (Diyarbakır Yoresine Ait) Tarifi Yapılışı
1
*Bir tencereye iki yemek kaşı pirinc koyulur ve uzerine bir bardak su eklenerek yumuşayana kadar bir pişirilir
Kofteleri hazırlamak icin kıyma bir kabın icine alınır, uzerine bir adet rendelenmiş soğan tuz ve karabiber ilave edilip guzelce yorulur
*Daha sonra misket buyukluğunde olacak şekilde kofteler yuvarlayarak şekillendirilir
*Pirinclerin uzerine 45 bardak su ilave edilerek nohutlar eklenir ve kaynatılır
*Bir kasenin icine yoğurt, un, limon suyu, yaklaşık yarım su bardağı kadar su eklenir ve cırpılır
*Tencerede kaynayan pirincli karışımdan bir kepce alınarak yoğurtlu karışıma ilave edilir ve cırpılır Hazırlanan bu yoğurt lu terbiye ocakta kaynayan nohut pirinc karışımına azar azar ilave edilir Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır
*Geniş bir tavada tereyağı eritilerek kofteler kızartılır Kızaran koftelerin uzerine iki tatlı kaşığı nane eklenir ve kızdırılır
Corba servis tabağına alınır uzerine tereyağlı naneli kofte gezdirilir
Afiyet olsun