
Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase nohut
- 1/2 (yarım) kase pirinç
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 100 gram kıyma
- Tuz, karabiber
- 1/2 (yarım) soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Lebeniye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak geceden nohutu ıslatıp, sabah haşlayın. Varsa kabuklarını ayıklayın.
- Köfte için soğanı rendeleyin kıymaya ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de koyarak düzgünce yoğurun ( ne kadar çok yoğurursanız köfteniz dağılmaz)
- Misket büyüklüğünde yuvarlayarak 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Köfteleri 1 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartın.
- Pirinci düzgünce yıkayıp, üzerine suyu ek edip haşlayın.
- Yoğurdu çırpın, yumurtayı ek edip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip biraz daha çırpın ve kaynayan pirincin suyundan bir kepçe ekleyerek süratlice terbiyeyi karıştırın.
- Tekrar bir kepçe daha su ek edip tekrar süratlice karıştırın.
- Terbiyeyi yavaş yavaş pirince ekleyin, bu sırada karıştırmaya devam edin.
- Kızarttığınız köfteleri ve haşlanan nohutları ek edin.
- Farklı bir tavada tereyağını eritin içine naneyi ekleyerek yakmadan kızdırın.
- Çorbaya ek edin.
- En son tuzuda ekleyerek bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Afiyet olsun ????.