
Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için
- 150-200 gram kıyma
- çeyrek Soğan
- Tuz
- Karabiber
- çeyrek Yumurta
- Pul biber
- Kimyon
- Un
- 1 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1.5 su bardağı yoğurt (Ev üretimi )
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- yarım tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Nane
Lebeniye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çorba tenceresine pirinci yıkayıp süzün üzerine su koyup pişirin.
- Başka bir kaba kıymayı koyun soğanı rendeleyip köfteleri nohut boyutunda köfteler yapın.
- Nohutu haşlayıp süzün. Farklı kaba da yoğurt limon un tuz ve suyunu koyun çırpın.
- Pirinç pişince içine nohut ve yoğurtlu karışımı koyun devamlı karıştırın ki kesilmesin.
- Tavaya çok az sıvı yağ koyun köfteleri kızartın.
- Kızaran köfteleri çorbaya koyun tavaya çok az daha sıvı yağ koyun içine nane ekleyip kızdırın çorbaya dökün karıştırın. Bir taşım kaynatıp altını kapatın afiyet olsun şimdiden ????.