Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr kıyma
- 2 su bardağı incecik kıyılmış ıspanak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı pirinç
- Tereyağ ,sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı ve yağları koyup kavuralım.
- İncecik doğranmış ıspanağı ek edip hoş kavuralım ve suyunu kıvama nazaran ayarlayıp koyalım.
- Pirinçi yıkayıp ek edelim ve pişmeye bırakalım.
- Öteki tarafta terbiyesi için gerekli materyalleri karıştıralım.
- Çorbadan iki kepçe alıp terbiyeyi ılıtalım .
- Çorbaya ek edelim karıştırarak tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup kırmızı toz biber ek edip birazcık kızarınca çorbaya dökelim .
- Bir taşım daha kaynatıp kapatalım afiyet olsun.